Skip to content

Over Validoss

In 2010 begon ENDOSS met validaties in Nederland. Sinds 2020 zijn alle validatie activiteiten verder gegaan onder de naam VALIDOSS. ENDOSS richt zich als fabrikant en distributeur van medische hulpmiddelen op patiëntveiligheid, infectiepreventie en endoscopie.

We valideren in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland, veelal op contractbasis. Alle processen en systemen die te maken hebben met reiniging, desinfectie en sterilisatie kunnen we valideren. 

VALIDOSS maakt gebruik van vooruitstrevende apparatuur en innoveert continue. Daarnaast bieden we deze producten en diensten:
  • scopen kweek kit
  • reinigings- en bioindicatoren
  • PCD’s
  • labanalyses

Werkwijze

VALIDOSS B.V. benadert validatie pragmatisch
met als doel een zo efficiënt mogelijke validatie uit te voeren, die de afdeling zo min mogelijk belast.

Doordat onze validatiemethode een kortere doorlooptijd kent, is er snel zicht op resultaten van de metingen en zijn de machines te allen tijde in originele staat beschikbaar.

De geldende normen zoals EN ISO 15883, EN285, ISO17665 en ISO16442 zijn de leidraad. Richtlijnen zoals de SFERD worden waar gewenst of noodzakelijk meegenomen, vanzelfsprekend altijd in overleg met de opdrachtgever.

Apparatuur en partners

VALIDOSS B.V. werkt met de meeste geavanceerde en moderne apparatuur en software. Veel metingen doen we met draadloze loggers van EBRO GmbH. Deze loggers bieden de mogelijkheid om, zonder kalibratie voor- en achteraf, draadloos en met real-time streaming, alle metingen te doen van temperatuur, druk en geleiding. Waarden die vrijwel altijd standaard meegenomen worden bij de meeste validaties.

Voor metingen en analyses van de reinigingseffectiviteit, desinfectie effectiviteit en sterilisatie effectiviteit, maken we gebruik van de producten en diensten van met name Simicon GmbH. Door de nauwe samenwerking met geaccrediteerde laboratoria in Nederland en Duitsland kunnen we een breed scala aan microbiologische en andere analyses aanbieden.