Skip to content

Over Validoss

In 2010 begon Endoss met validaties in Nederland. Om ons nog verder te specialiseren en onderscheiden gaan de validatie activiteiten vanaf 2020 verder onder de naam Validoss B.V. Het bestaande team zal de expertise verder uitbouwen. Naast validatie van apparatuur bijvoorbeeld ook op het gebied van pre-audits en product evaluatie.

Endoss B.V. zal zich verder richten op de wereldwijde verkoop van producten.

Validaties worden onder andere uitgevoerd in Belgische, Duitse, Nederlandse, Scandinavische en Zwitserse ziekenhuizen, klinieken en praktijken. Door ons lidmaatschap van de ISO-normcommissie zijn we continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nemen we actief deel aan werkgroepen waardoor wij u vakkundig kunnen adviseren.

Werkwijze

Validoss B.V. benadert validatie pragmatisch
met als doel een zo efficiënt mogelijke validatie uit te voeren, die de afdeling zo min mogelijk belast.

Doordat onze validatiemethode een kortere doorlooptijd kent, is er snel zicht op resultaten van de metingen en zijn de machines te allen tijde in originele staat beschikbaar.

De geldende normen zoals EN ISO 15883, EN285, ISO17665 en ISO16442 zijn de leidraad. Richtlijnen zoals de SFERD worden waar gewenst of noodzakelijk meegenomen, vanzelfsprekend altijd in overleg met de opdrachtgever.

Apparatuur en partners

Validoss B.V. werkt met de meeste geavanceerde en moderne apparatuur en software. Veel metingen doen we met draadloze loggers van EBRO GmbH. Deze loggers bieden de mogelijkheid om, zonder kalibratie voor- en achteraf, draadloos en met real-time streaming, alle metingen te doen van temperatuur, druk en geleiding. Waarden die vrijwel altijd standaard meegenomen worden bij de meeste validaties.

Voor metingen en analyses van de reinigingseffectiviteit, desinfectie effectiviteit en sterilisatie effectiviteit, maken we gebruik van de producten en diensten van met name Simicon GmbH. Door de nauwe samenwerking met geaccrediteerde laboratoria in Nederland en Duitsland kunnen we een breed scala aan microbiologische en andere analyses aanbieden.